Komoly öngondoskodási program

Melyik tőketeremtő módszert használjuk, amikor elhatározzuk magunkban, hogy esetleg egy hosszú távú öngondoskodási programot akarnánk megvalósítani?
Gondolhatunk a tőzsdei kereskedésre, mint módszer, de manapság is az egyik legismertebb kereskedési forma, függetlenül attól, hogy részvény, vagy deviza párokkal kereskedünk, azt úgynevezett irány kereskedésnek mondjuk. Ennél a technikánál arra fogadunk, hogy a kereskedett termék vagy felfele vagy lefele fog mozogni. Köztudott, hogy az iránykereskedési stratégiáknál a profittermelő kötések aránya általában jó ha csak 50%. Tehát nehézhosszútávon megőrizni a pozitív eredményünket, ha nem kapunk pozitív visszajelzést és sikerélményt az elvégzett munkához.
Szerencsére létezik egy másfajta kereskedési stratégia, amikor függetlenül a piaci mozgástól tudunk rendszeres profitot teremteni a számlánkon és nagyságrendileg magasabb a profitos kötések aránya, mint az iránykereskedésnél. Az irány független kereskedési stratégia esetében a profitos kötések aránya több, mint 80%.
Ezzel az irány semleges kereskedési technika használatával, igazolhatóan képesek a traderek elérni akár a havi 10-12%-os profitot a számlájukra. Így már nevezhetjük egy potenciális vagyonépítő módszernek.